Aktualno za povrtare, cvećare pogotovo koji se bave proizvodnjoj u zatvorenom prostoru (plastenici) kao i voćare i hobiste koji obrađuju svoje bašte, okućnice je upotreba organskog đubriva PRIMA HUMICA.-
PRIMA HUMICA je 100% organsko đubrivo biljnog porekla, dobijeno iz LEONARDITA američkom tehnologijom integrisane dvostruke fermentacije - humifikacije sa upotrebom specifičnim enzima.

Đubrivo sadrži minimum 40% huminskih kiselina (najbogatije organsko đubrivo huminskim kiselinama), organski N5%, P2,9%, K0,12%, MgO 0,7-1%, Ca5%, Fe1,3%, mikroelemente Cu, B, Zn što ga svrstava u red izuzetno kvalitetnih organskih đubriva.

Zamenjuje bilo koje organsko đubrivo na tržištu, stajnjak, mulj, alge i sve poboljšivače zemljišta, zeolit, gips, sumpor, dolomit, bez nedostataka i rizika za uzgajivače i negativnog uticaja na kvalitet zemljišta.

Ne sadrži soli, hormone i antibiotike.

PRIMA HUMICA se primenjuje u organskoj proizvodnji po uredbi EU.

Idealno je rešenje za sve potrebe voća, povrća, ukrasnog bilja, travnjaka (1KG na 10m2) cvećnjaka (1KG na 10m2), pripremu zemlje za saksijsko cveće (mešanjem 100L supstrata ili kupovne zemlje za cveće sa 1kg PRIMA HUMICE) u vašoj okućnici. Upotrebom PRIMA HUMICE postiže se:

  1. - povećanje proizvodnje useva i poboljšanje kvaliteta plodova (veličine, ukusa, boje itd...)
  2. - đubrivo utiče pozitivno na celukupan metabolizam biljke, to delovanje upoređuje se sa delovanjem hormona auksin koji utiče na sličan način
  3. -  biljke koje su apsorbovale huminske sastojke iz PRIMA HUMICE povećavaju unos hranljivih materija iz zemlje (naročito azota, fosfora i mikroelemenata)
  4.  - stimuliše se rast korena biljke i pomaže rast bočnih korena, ubrzava klijanje semena i obezbeđuje se uspešna transplantacija biljaka